A “Vámpír” vagy “Drakula” kezelés világviszonylatban egyik legújabb és legtermészetesebb bõrfiatalító eljárás, amely során látványos regeneráló hatást lehet elérni a paciens saját vérébõl nyert, vérlemezkékben (trombocitákban) gazdag plazmának a bõrbe fecskendezésével. A módszer az arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a kézhát területének kezelésére szolgál.

A vérlemezkében gazdag plazma (Platelet Rich Plasma-PRP) kivonása és felhasználása természetes bõr-regenerálást eredményez. A páciens saját vérét az orvos a kezelés során alkotóelmeire bontja, kiválasztja belõle a sebgyógyuláshoz és szöveti regenerálódáshoz szükséges növekedési faktort tartalmazó vérlemezkéket. Ezek a növekedési faktorok beindítják a sejtszaporodást, az õssejt-differenciálódást és az érképzõdést. Ennek eredményeképpen a bõr szerkezete megújul, üdévé, fiatalossá, feszessé válik, a ráncok elsimulnak.
A vérlemezkéket tartalmazó plazmát apró szúrásokkal juttatjuk be a bõrbe elõzetes érzéstelenítés után.

A kezelést fél éven belül 3x kell megismételni, az elsõ két kezelés közötti optimális idõszak egy hónap.

A kezelés nagy elõnye, hogy idegen anyag bevitele nélkül történik, így allergiás reakcióktól nem kell tartani. Helyi bõrpír, duzzanat, esetleg a tûszúrások szintjén néhány napig látható apró bevérzés jelentkezhet, de általános hatás nem várható.
Májbetegségben, vérképzõdési, véralvadási zavarban, vagy rosszindulatú betegségekben ellenjavallt. Indokolt a kezelt terület védelme 2-3 napig fénytõl és a fizikai behatásoktól.
A hatás hosszútávon, évekig észlelhetõ.