Neodynium-Yag - orvosi lézerekről

Az orvosi lézerek olyan sokoldalú, többfunkciós, bővitett orvosi eszközök, melyek használata, kizárólag szakorvosok részére lehetséges. A lézerkészülék müködését a különböző bőrgyógyászati diagnozisokhoz rendelt számítógépes programok vezérlik.
A kombinált orvosi lézerkészülékek egyesítik az IPL és a kasszikus lézertechnologia lehetőségeit. Erre azért van szükség, mert a kezelés során,  a két módszer kombinálásának módját a bőrgyógyászati diagnozis határozza meg.
Ezen készülékek speciális tipusa a bőr alatti kötőszövet mélyebb rétegibe hatoló Neodynium-Yag-1064 nm lézerfény, mely képes szelektiven kezelni a kórosan tágult vénákat, mütét nélkül. A kezelés szügségtelenné teszi más, kockázatos beavatkozások alkalmazását, ill. nem igényel többhetes kompressziós utókezelést.
Az ilyen tipusú lézeres kezlések elengedhetetlen feltétele a képzett orvosi háttér, az esetleges ellenjavallatok tisztázása céljából is.Az Nd:YAG lézerek impulzusai nem okozva sérülést a borfelületen, meghatározott mélységig hatolnak be a nemkívánatos véredény irányába. Eközben a lézer impulzus energiáját igen gyorsan nyeli el a vörös vértestek hemoglobinja és a vérplazma. A másodperc töredéke alatt a felmelegedés olyan fokot ér el, hogy megégnek a nemkívánatos ér belso falai, s azok mintegy összeragadnak. Ily módon elérheto a kitágult kapillárisok, a bor kis érhálócskáinak, meghatározott feltételek mellett pedig az alsó végtagok 4-6 milliméternél nem nagyobb átméroju nagyobb bor alatti vénáinak tartós eltávolítása.A kíséro jelenségek e közben csak rövid ideju kipirulásra és mértékletes vérboségre korlátozódnak. Ezek a jelenségek teljes mértékben elmaradnak a korlátozott, véredényekben gazdag képzodményeknél. Tehát Ön rögtön a gyógyító kezelést követoen folytathatja aktív életmódját, s nem kell aggódnia külsejének megváltozása miatt. Csupán az alsó végtagok visszeres és kapilláris képzodményeinek eltávolításakor keletkezik rövid idore a kezelt felületen véraláfutás és hiperpigmentáció, amelyek 10-15 nap alatt eltunnek. Ahhoz, hogy ezeket a jelenségeket a minimálisra csökkentsük, s megszüntessük a nem jelentos fájdalomérzetet a kezelés közben, a korszeru lézerkozmetikában a bor lehutésének különbözo módszereit alkalmazzák a kezelésnél.4400 Nyíregyháza, Pazonyi út 5     
Dr. Semsei Mária
tel. 06-70/384-8704
FŐOLDAL
Anyajegy leírás Ι Hialuronsav  Az emberi bőr Ι ND YAG lézerről Ι IP Light Ι Tűzfolt leírás Ι Hemangioma Ι  Fotoepiláció Ι