Tűzfolt

- Szabálytalan alakú, vörös, lilás bőrelváltozás amit a kapillárisok tágulata okoz. Egy fejlődési maradvány. A velőcső záródási vonala mentén alakulhat ki (orrnyereg, szemhéjak, homlok, tarkó nyak, hát  középvonala főleg a keresztcsonti rész). Általában a születéskor már látható és  több hónapig, néha egy két évig tart, amíg a kiserek lassan elzáródnak ás elhalványulnak, a bőr megvastagszik, és  eltűnik.A tűzfoltok ártalmatlan, tartósan fennálló elváltozások. Ettől függetlenül a kozmetikai okból lelkileg akár súlyos mértékben is zavarhatja az illetőt. A bőrön, mint sima, lapos, rózsaszínű, vörös vagy lila foltok jelennek meg. Lehetnek kicsinyek, de betakarhatják a test nagyobb felületét is. Az újszülött tarkóján láthatókat "gólyacsípésnek" nevezik. Nagyon ritkán a Sturge-Weber-szindróma részeként jelenik meg, mely értelmi fogyatékossághoz és növekedési rendellenességhez vezető ritka genetikai betegség.

A kicsi tűzfoltok smink-anyagokkal fedhetők. Ha az elszíneződés zavaró, a megjelenésén lézerrel nagymértékben lehet javítani. 


Forrás: Dr.Info4400 Nyíregyháza, Pazonyi út 5     
Dr. Semsei Mária
tel. 06-70/384-8704
FŐOLDAL
Anyajegy leírás Ι Hialuronsav  Az emberi bőr Ι ND YAG lézerről Ι IP Light Ι Tűzfolt leírás Ι Hemangioma Ι  Fotoepiláció Ι