A mai civilizált világ emberének egyre inkább kihívás a fiatalos, fitt megjelenés megõrzése.
Az öregedés elleni küzdelem egyik fõszereplõje a bõr, mely külsõnk meghatározó eleme.
A bõr, mely elválaszt, és egyben összeköt a világgal, az egyik legkorábban öregedõ szervünk. Talán éppen ezért? Öregedése már 25 éves korban elkezdõdik, feszessége, vízháztartása, vérellátása csökken, színe, felszíne egyenetlenné válik. 30 év körül rugalmas rostjai elgyengülnek, a bõr vékonyodik, nedvesség- és zsírtartalma csökken. 40 évesen a sejtek újjáépüléséhez már nem 28, hanem 40 nap szükséges. Ezért a bõr színe kevésbé életteli, a mimikai ráncok hagnsulyozódnak. 60 éves korban a regenerációs képesség egyre kisebb, a környezeti ártalmakra érzékenyebben reagál. A kötõszövet rugalmatlan, mélyülnek a barázdák.

Fotorejuvenáció – fénnyel tõrténõ bõrfiatalítás, apró ráncok eltüntetése
A fotorejuvenáció fokozatos, több lépésbõl álló, építõ jellegû folyamat, melyt fénybesugárzással történõ komplex (a bõr több rétegére kiterjedõ) bõrfiatalítást jelent. Ezt a kezelést azon pácienseinknek ajánljuk, akik rugalmasabb, vonzóbb, fiatalabb bõrt szeretnének tartósan elérni. Szemmel láthatóan javítja a bõr szerkezetét már egy kezelés után is, de maradandó bõrszerkezeti átépülés, ismételt kezelések nyomán várható. A kezelés eredményét már négy héten belül láthatjuk, de optimális eredmény négy-öt hónap után jelentkezik. Klinikai vizsgálatok szerint a ráncok mélysége 90 százalékkal is csökkenhet. Bõrfiatalító kezelésen kúraszerûen érdemes részt venni. Az IPL technologia a bõrfiatalítás kiméletes módja. Végezhetõ arcon, nyakon, mellkason, karokon.

Akne kezelés
Az aknés bõr jellegzetes problémája a túlzott faggyútermelõdés, aminek következtében a faggyúcsatornák eltömõdnek, baktérium szaporodik fel bennük és begyulladnak. A villanófényes kezelés ezt a túlzott faggyútermelõdést gátolja azáltal, hogy a faggyútermelésért felelõs faggyúmirigyeket zsugorítja. Az IPL Kezelés elsõsorban nem az aktív, gyulladt akné kezelésére, hanem a maradandó hegek eltüntetésére szolgál.
Önmagában a villanófényes kúra (5-10 kezelés) nem nyújt végleges eredményt, szükség van életmódbeli változtatásokra (táplálkozás, otthoni ápolás megtanulása).

Pigmentációs problémák, hajszálér tágulatok, seprûvéna és rosacea eltüntetése
Az arcon lévõ barna foltok, napfény okozta öregségi foltok, pigmentált napfoltok kisebb értágulatok, rozáceák, vörösödések, eltüntethetõk. A kezelés nagy energiájú fény-impulzus kibocsátásával történik. Az IPL (Intense Pulsed Light) kezelésnél egy villanólámpa fényének széles spektrumát használjuk a szükséges hõenergia szelektív bevitelére. A páciens védõszemüveget visel és arcára hûtõzselé kerülhet a terápia alatt, valamint a gép termoelektromos hûtõrendszere is biztosítja a fájdalommentes eljárást, a vendég komfort érzetét. Egy kezelés idõtartama 5-10 perc, melynek végén a hûtõzselét kell csupán letörölni a kezelt felületrõl és napi tevékenységéhez, azonnal visszatérhet a vendég. Maradandó nyom, mellékhatás nem marad utána. A teljes kúra 5-6 kezelésbõl áll, melynek végén egy homogén, egyenletes, esztétikailag szebb, “fiatalosabb” bõrfelszínt kapunk, ami már az elsõ kezelés után szembetûnõ. Fontos tudni, hogy napbarnított vagy szoláriumozott bõr esetén nem alkalmazható az eljárás.