A bõr hajszálereinek kitágulása már fiatal korban is jelentkezhet, többnyire öröklött vagy hormonális okai vannak. Szülés után gyakori a lábon, combon hálószerûen elhelyezkedõ hajszálértágulat és az apró visszerek. Idõsebb korban fõként az arcon és az alsó végtagokon jellemzõ az értágulatok kialakulása. A Selyemlézer Egészségházban Neodimium Yag lézert alkalmazunk, így szinte minden típusú értágulatot eredményesen tudunk kezelni.
Elsõsorban az arcon és a lábon fordulnak elõ az értágulatok, de természetesen bármely tesztrészen alkalmazható ez a lézeres kezelés.

Érdaganat, gyerekkori haemangioma
Az ND-Yag Lézerrel véglegesen és nyomtalanul meg tudjuk szüntetni a tûzfoltokat, veleszületett és szerzett érdaganatokat, ( haemangiomák), seprûvénákat, hajszálereket, apró visszereket és a rosaceat. Ez a korszerû kezelés bizonyítottan eredményes, gyors, fájdalommentes és higiénikus.

Értágulatok, seprûvénák
Az arcon, a dekoltázson és az alsó végtagon láthatóvá váló felületi erek sok millió embernek okoznak esztétikai problémát. Oka a dohányzás, a napozás, a bõr öregedése, fogamzásgátló tabletta szedése, hormonterápia, terhesség, vagy egyszerûen örökletes tényezõk.

Pókháló Víszeresség
A kezelés után enyhe bõrpír vagy kékeszöld foltok jelentkezhetnek, melyek spontán elmúlnak néhány nap alatt. Az erek még egy két hétig látszanak, de keringés már nincs bennük. A kis erek elzáródnak és fokozatosan felszívódnak, és észrevétlenül eltûnnek. Csak a vékonyabb ágak kezelésére hatásos a lézer, 5-6 mm-nél vastagabb ágak lézerrel már nem kezelhetõk hatásosan.

Seprûvénák
A seprûvénák (hajszálér tágulatok) 1mm-nél vékonyabb, piros, szerteágazó kis értágulatok. A láb bármelyik részén megjelenhet. Csak kozmetikai zavart okoz, nem tekinthetõ betegségnek. A ND-Yag Lézerrel véglegesen és nyomtalanul meg tudjuk szüntetni ezeket az esztétiakilag zavaró érelváltozásokat.