A valódi egészség sokkal több a betegség hiányánál. A valódi egészség elevenséget, energiát és életörömöt jelent. Az alternatív gyógymódok lényege, hogy nemcsak a test fizikai gyógyulását tűzi ki célul, hanem a páciens szellemi és lelki állapotát is beleveszi a gyógyításba, hiszen a betegségek többsége szellemi-lelki kiegyensúlyozatlanságból ered.  Hiszen ahogy a mondás is tartja: ép testben, ép lélek.
A test és a lélek közötti kölcsönhatásának egyik legnagyobb bizonyítéka a placebo jelenség. Ha a testi állapot teljesen független lenne a lelki állapottól, akkor a placebo hatás nem működne, hiszen ilyenkor a beteg elvárásainak illetve lelkiállapotának függvényében testi reakciók indulnak be.
Ezt a nézetet vallotta Dr. Edward Bach is, aki a hagyományos orvoslás és a homeopátia területén eltöltött kutatásai eredményeként jutott arra, hogy a testi problémák gyökere a lélekben keresendő. Ezért először az okokat kell megtalálnunk a lélekben ahhoz, hogy megszüntessük a betegséget a testben.  Tehát a tünet helyett az okkal foglalkozik, ezért nevezik OKI terápiának, hiszen az autónkban kigyulladó olajlámpánál sem a kijelzőt igyekszünk megrenoválni, hanem az autóban lévő olaj mennyiséget vizsgáljuk.
A lélek harmonizálásában segítenek az eszenciák, melyek meghatározott frekvencián való rezgése, hatást gyakorol a lelkünkre és ezáltal az érzéseinkre, érzelmeinkre. Az eszenciák használata elősegítik a kibillent lelki egyensúly helyre állítását. Az újra megtalált belső harmónia állapotában azután a szervezet eddig lekötött öngyógyító erői felszabadulnak és kifejtik hatásukat.

A kineziológia pedig lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. Mindenkit érnek negatív hatások, traumák élete során. Ezeket nem mindig tudjuk feldolgozni. A fel nem dolgozott stresszek elraktározódnak, felhalmozódnak, és valamilyen testi vagy lelki tünet formájában hívják fel magukra a figyelmet.  Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, s rendezésre vár. Az oldás segítségével lehetőségünk van ezeket az információkat, felderíteni és érzelmi töltetüket semlegesíteni. Vagyis a múltbeli esemény emléke létezik, de nincs emocionális töltete.


Bejelentkezés:  +3620/222-0928  Szabó Gabriella


Kismama relaxáció
A nyugalmi, szorongásmentes állapot mindenki számára fontos, de különösen fontos a kismamáknak. Nyugalmi állapotban ugyan is a babák sokkal jobban és biztonságosabban érzik magukat az anyaméhben.
A kismama relaxáció tulajdonképpen egy vezetett meditáció, amely segít a kismamának az ellazulásban, a félelmek és a mindennapi stressz oldásában. Segít a terhesség időszakában fokozott igénybevételeknek kitett testrészek ellazításában, pihentet és energiával tölt fel. Javítja a kialvatlanság okozta kellemetlen közérzetet. Szellemi felfrissülést, kikapcsolódást biztosít.

A meditáció során lehetőségünk van a magzattal felvenni a kapcsolatot, és ebben a különleges és csodálatos világban kommunikálni vele. A kérdésekre általában mozgással, rúgással válaszol, de még kevésbé gyakorlott meditálók is látnak képeket, különböző érzéseik vannak. mire a baba megszületik már kialakult kapcsolat van anya és gyermeke, a család ás a gyermek között, mely kihatással van a születés utáni életre is.
Nagyon hasznos technika például amikor a második baba érkezik, kevésbé lesz féltékeny a nagyobb, ha már a pocakból ismeri a kicsit.

Az utolsó 4-6 hétben kifejezetten a szülésre koncentrálunk, felkészítjük a babát és a mamát a születésre/szülésre, hiszen a szülés egy természetes, örömteli folyamat. Arra is számtalan bizonyíték van, hogy a baba aktívan részt vesz a születés folyamatában.


Bejelentkezés: Szabó Gabriella +3620/222-0928


Meditáció

A meditáció leginkább a tudat megnyugtatását szolgáló technikaként ismeretes, mely a normális éber-állapottól teljesen eltérő tudatállapot elérését teszi lehetővé. A meditáció során tökéletesen tudatosak és éberek vagyunk, de a tudatunk nem a külső világra, vagy a körülöttünk zajló eseményekre összpontosít, hanem befelé figyel.
A meditáció gyakorlásával képesek vagyunk javítani egészségünkön, kapcsolatainkon, és tetteink milyenségén és segítségével eljuthatunk a belső középponti tudatosságunkhoz.
Míg az alapvető gyakorlatokat könnyű megtanulni, rá fogunk jönni, hogy minél állhatatosabban gyakorolunk, annál teljesebb mértékben tapasztaljuk meg a meditáció nyújtotta előnyöket. Először lehet, hogy csak egyszerű változásokat veszünk észre, teszem azt, nyugodtabbak vagyunk, jobban ellenállunk a feszültségnek, de meditációnk elmélyülésével párhuzamosan mélyebb szintű és jelentősebb fejlődést figyelhetünk meg önmagunkban. Igen kellemes ez a belső utazás, feltéve, ha állhatatosak vagyunk, és rendszeresen gyakorolunk.
Amikor meditálunk csökken a szervezetünk oxigén felhasználása, lelassul az anyagcserénk, nyugodtabb lesz a légzésünk és kisebb a szív megterhelése, vagyis egész életritmusunk lelassul. Kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, csökken a stressz ránk nehezedő hatása, erősebbek, vidámabbak leszünk.
A meditáció után frissnek és erősnek érezzük magunkat. Jobban tudunk aludni, kevésbé kerülünk a stressz hatása alá. Megnyugszunk és könnyebben tudunk koncentrálni a nehéz feladatokra.
Töltődjön fel a mindennapi rohanás után egy kellemes kikapcsolódást, felfrissülést nyújtó meditáció segítségével.
A foglalkozások háromhetente, kb. 2 óra időtartamban biztosítják az Ön szellemi felfrissülését, regenerálódását. A foglalkozások felépített tematika szerint zajlanak. Az első órában egy előadás hallható az adott témáról, majd egy vezetett meditáció keretében energiával töltjük fel testünket, harmónizáljuk lelkünket.
A újabb csoportok márciusban indulnak. A csoportok létszáma max. 8 fő.

Jelentkezni lehet: Szabó Gabriella +3620/222-0928" A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk."
Dr. Edward Bach

Szabó Gabriella
Természetgyógyász
Bach virág terapeuta

Tel.: 36-20/222-0928
Tel.: 36-20/222-0928